megan inox

INOX

inox se ploiaΤα φωτεινά inox έργα των δυο τελευταίων δεκαετιών κατακλύζουν τα ρχιτεκτονήματα.Μπορούμε να πούμε ότι ζούμε τον πολιτισμό της «εποχής του ανοξείδωτου».

Ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τόσο γενικευμένα το υπέροχο ανοξείδωτο ώστε δεν υπάρχει τομέας της ανθρώπινης έκφρασης που να μην το εφαρμόζει. Ιατρικά εργαλεία, βιομηχανία τροφίμων, οικιακά σκευή, αρχιτεκτονικά στολίδια και κατασκευές, μηχανήματα, έπιπλα, ωρολογοποιία, κοσμηματοποιία κ.α. 

 Με αφετηρία μερικά πλοία της ελληνικής ναυσιπλοΐας, τον παλιό αερολιμένα της ολυμπιακής αεροπορίας στο Ελληνικό, τον πρώην διεθνή αερολιμένα του ανατολικού αεροδρόμιου και την ανακαίνιση του Hilton, η χρήση του inox αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ιnox κουπαστή σε σκάφος

Βικιπαίδεια: Ωστενιτικοί ανοξείδωτοι χάλυβες

Πρόκειται για ανοξείδωτους χάλυβες με κύρια φάση τον ωστενίτη (γ-Fe). Περιέχουν πολύ λίγο άνθρακα (συνήθως < 0,08% C, αλλά μερικοί περιέχουν έως 0,15% C) και τουλάχιστον 16% Cr. Ο ωστενίτης σταθεροποιείται με την προσθήκη Ni ή και Mn, και παραμένει η σταθερή φάση σε όλο το θερμοκρασιακό εύρος από το σημείο τήξης του κράματος έως πολύ κάτω από το 0 °C. Επειδή ο ωστενίτης δεν είναι μαγνητικός (δεν είναι «φερρομαγνητικός»), οι ωστενιτικοί ανοξείδωτοι δεν είναι μαγνητικοί. Οι ωστενιτικοί ανοξείδωτοι χάλυβες δεν επιδέχονται θερμική κατεργασία.

Οι πιο κοινοί ανοξείδωτοι χάλυβες είναι ο 18/8 (18% Cr, 8% Ni) και ο 18/10 (18% Cr, 10% Ni), που ανήκουν στην σειρά 300, σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα AISI-SAE. Στους ανοξείδωτους χάλυβες AISI-SAE 304 (ISO A2), όσο πιο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε νικέλιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή σε διάβρωση. Οι ανοξείδωτοι χάλυβες AISI-SAE 316 (ISO A4) παρουσιάζουν ακόμα πιο υψηλή αντοχή στην διάβρωση, επειδή εχουν και μολυβδαίνιο σε περιεκτικότητα μέχρι 2%. Οι ανοξείδωτοι χάλυβες AISI-SAE 304L και AISI-SAE 316L περιέχουν πολύ λίγο άνθρακα (< 0,03%), για να συγκολλούνται πιο εύκολα.

Εκτός από τους κοινούς ωστενιτικούς χάλυβες, υπάρχουν και οι λιγότερο ανθεκτικοί μαγγανιούχοι ωστενιτικοί ανοξείδωτοι χάλυβες της σειρά ANSI 200, οι οποίοι περιέχουν Cr και Mn, καθώς και Ni σε σχετικά μικρή περιεκτικότητα. Υπάρχουν επίσης και οι υπερωστενιτικοί ανοξείδωτοι χάλυβες με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Ni (> 20%) και Mo (> 6%), για υψηλή αντοχή στην διάβρωση από οξέα, χλώριο και χλωριούχα διαλύματα. Ο χάλυβας AISI-SAE 904L (UNS N08904) είναι υπερωστενιτικός ανοξείδωτος (19-23% Cr, 23-28% Ni, 4-5% Mo) και περιέχει 1-2% χαλκό για υψηλή αντοχή σε όξινα αναγωγικά περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα το θειικό οξύ[5].

INOX ΚΑΓΚΕΛΑ


Τα inox κάγκελα και οι inox επενδύσεις του Μετρό, του αεροδρόμιου του Ελευθερίου Βενιζέλου, πολλών ολυμπιακών έργων και με το αποκορύφωμα τις σοφής χρήσης του ανοξείδωτου ατσαλιού στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, η «ανοξείδωτη πιστή» διαδίδεται στο πανελλήνιο.

 

MEGAN INOX HELLAS

Η Εταιρία μας  MEGAN INOX HELLAS, πρωτοπόρα και μοναδική στο είδος της, εξειδικεύεται στα inox  εξαρτήματα.  Πιό συγκεκριμένα οι inox σύνδεσμοι και τα παρελκόμενά τους inox αξεσουάρ, φλάντζες, τάπες, αρμοκάλυπτρα, βίδες, ντίζες, παξιμάδια κλπ., είναι τα αντικείμενα μελέτης, σχεδιασμού και παραγωγής της.inox airport
Επιπροσθέτως η Megan ανιχνεύει την αγορά για να προμηθεύει τους πελάτες της με τα πιό προηγμένα  και αποτελεσματικά inox καθαριστικά και γυαλιστικά, καθώς και ρητίνες αγκύρωσης  καγκέλων,  σκαλών κ.α.
Πάνω από 1500 σύνδεσμοι, όπως ινοχ ορθοστάτες  έτοιμοι να υποδεχθούν ινοχ σωλήνες  κουπαστών και τραβερσών, ινοξ κολώνες  με κατάλληλα πέλματα που υποδέχονται κρύσταλλα, καθώς και  εκατοντάδες μεμονωμένα inox στοιχεία, ικανά να συναρμολογήσουν και τις πιό ασυνήθιστες inox κατασκευές, αποτελούν αντικείμενα των εργασιών μας..

Η megan inox hellas σε μεγάλα έργα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ INOX


Το ελληνικό ανοξείδωτο, inox greek, δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από ελληνικές υψικαμίνους παραγωγής πρώτης ύλης, αλλά η ελληνική μεταποίηση  ανοξείδωτου  ατσαλιού, τόσο στην παραγωγή inox  εξαρτημάτων όσο και στα ανοξείδωτα αρχιτεκτονικά έργα, είναι ακμαία και ανερχόμενη.

Κλίκ για ανοξείδωτα - ανοξείδωτες σκάλες - inox μεταλλικά κλιμακοστάσια