ΣΚΑΛΕΣ ΤΟ ΙΝΟΧ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣΣκάλες ως προς το υλικό τους
Σκάλες γυάλινες.
Σκάλες inox.
Σκάλες μεταλλικές.
Σκάλες ξύλινες.
Ανοξείδωτες σκάλες.
Σκάλες σιδερένιες.
Σκάλες αλουμινίου.
Μαρμάρινες σκάλες.
Πέτρινες σκάλες.

Σκάλες ως προς το σχήμα της κάτοψης
Κυκλικές σκάλες.
Σκάλες μικρης διαμέτρου.
Ευθύγραμμες σκάλες.
Στρογγυλές σκάλες.
Ημικυκλικές σκάλες.
Γωνιακές σκάλες.
Σχήματος Π.
Σχήματος S.
Μίκτο σχήμα.
Άλλα σχήματα.
Τετράγωνες σκάλες.
Σκάλες ως προς το σχήμα των πατημάτων
Σκάλες με σφηνοειδή πατήματα.
Σκάλες με ορθογώνια πατήματα.
Σκάλες με πατήματα πάπιας.
Σκάλες μεικτές.
Σκάλες με μεταρυθμισμένα πατήματα.
Σκάλες ως προς τον κεντρικό άξονα
Αξονικές σκάλες.
Ελικοειδείς σκάλες.
Σκάλες ως προς το σύστημα συναρμολόγησης τους
Σκάλες με φουρούσια.
Σκάλες μινιμαλιστικές.
Σκάλες με σκαλομέρι λαμαρίνας.
Σκάλες σε σχέση με την χρήση του οικοδομήματος
Σκάλες hotel.
Σκάλες σπιτιών.
Επαγγελματικές σκάλες.
Σκάλες δημόσιων χώρων.
Σκάλες μαιζονέτας.
Κάγκελα σκάλας
Κάγκελα σκάλας κλιμακοστασίου.
Κάγκελα inox κλίμακας.
Μεταλλικά κάγκελα σκάλας.
Κάγκελα ανοξείδωτα σκάλας.
Γυάλινα κάγκελα σκάλας.
Κρυστάλλινα κάγκελα σκάλας.
Υπηρεσίες MEGAN. Τεχνικά - Σχεδιαστικά σκάλας
Κατασκευή σκάλας.
Σχεδιασμός σκάλας.
Σχέδια σκάλας.
Φωτορεαλιστικά σκάλας.
Φώτο σκάλας.
Παραγωγή σκαλών.
Εξαρτήματα σκάλας.
Σκάλες τιμές.
Σκάλες εμπόριο.
Σκάλες συνεργάτες.
Κλίμακες
Ιnox κλίμακες.
Περίφημες κλίμακες.
Αρχιτεκτόνικές κλίμακες.
Σκάλα: Ορισμός
Ορισμοί διαστημάτων σκάλας και χαρακτηριστικά μερών της. .
Πολεοδομικός κανονισμός σκάλας
Ελληνικός πολεοδομικός κανονισμός σκάλας.
Ιστορία της σκάλας
Αρχαίες πρωτόγονες σκάλες.
Αρχαίες σπειροειδείς ή ελικοείδεις σκάλες.
 Τέχνες και σκάλες
Η έννοια της σκάλας.
Η σκάλα σαν σύμβολο.
Η Σκάλα πηγή έμπνευσης
Ποιήση και σκάλες.
Λογοτεχνία και σκάλες.
Στίχοι και μουσική.
Η σκάλα στην ζωγραφική.
Η σκάλα στην φωτογραφία.
Η σκάλα στην γλυπτική.
Σινεμά και σκάλες.
Video σκάλας.
Ατέρμονες σκάλες.


Καλώς ήρθατε στις  INOX SKALES της MEGAN

Πριν από 35 χρόνια οι εμπειροτέχνες  πρωτομάστορές μας έκαναν «καρφωτές» σιδερένιες σκάλες στο καμίνι, στο σφυρί και το αμόνι.
Πριν από 28 χρόνια, με την επωνυμία Megalumin, ήμασταν οι πρώτοι, και πιθανόν οι τελευταίοι, που κουρμπάραμε  τον έλικα της κουπαστής και του κάμπου στις σκάλες  αλουμινίου που πρωτοπαρουσιάσαμε στην Ελλάδα.

Πριν από 24 χρόνια μας ήρθε η αποκάλυψη του ιδανικού μέταλλου, του ανοξείδωτου ατσαλιού και γινόμαστε οι πρωτεργάτες του.
Μετονομάζουμε την Megalumin σε Megan, ακόλουθα σε INOX MEGAN HELLAS,  και πρωτοπορούμε στις  inox  σκάλες και στα inox  κάγκελα.

Δημιουργούμε χιλιάδες  κωδικούς για να εξυπηρετήσουν και τα πιό απαιτητικά inox έργα. Οργανώνουμε την εμπειρία των μαστόρων μας και εφευρίσκουμε, πιστοποιημένα από τον Ο.Β.Ι. (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας), inox εξαρτήματα και inox συνδέσμους, ώστε να μπορούμε αυθημερόν να λύνουμε τα προβλήματα των inox κατασκευών των επαγγελματιών ή ιδιωτών συνεργατών μας με επιστημονικά άψογους τρόπους και αισθητικά φίνους.

Ταξινομούμε  ηλεκτρονικά τα ανοξείδωτα κάγκελα και τις ανοξείδωτες σκάλες και ανάγουμε  τις χιλιάδες των περιπτώσεών τους σε  μερικές διακεκριμένες οικογένειες ώστε να λύσουμε αξιόπιστα και ταχύτατα τα προβλήματα των συνεργατών μας και συγχρόνως να τους προσφέρουμε εναλλακτικές αισθητικές, τεχνικές και οικονομικές  προτάσεις. Έτσι κάνουν άρτια έργο τους σύμφωνα με τεχνικές, αισθητικές, οικονομικές και χρονικές τους ανάγκες.

 

Κλικ για τις ιστοσελίδες μας:

Κλικ για:

Δωρεάν on line συλλογή ποιημάτων και τραγουδιών με θέμα "Σκάλες".

 

Η νέα μας "Σπονδυλωτή" σκάλα σπάει όλες τις κατεστημένες περί ανοξείδωτων σκαλών απόψεις

Είναι η οικονομικότερη inox σκάλα στην Ευρώπη με χαρακτηριστικά ευφυούς οργάνωσης υλικών, που μας παρέχει την μέγιστη μηχανική αντοχή, την μεγαλύτερη δίοδο ανόδου-καθόδου, την ελαχιστοποίηση του κόστους και τον αέρινο στροβιλισμό μέσα στο χώρο, που ενθαρρύνει μια εύκολη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο.


Ενδεικτική τιμή για ελικοειδή σκάλα 12 πατημάτων, διαμέτρου 120cm: 1490€ + ΦΠΑ

Top Links:

 

Το ανοξείδωτο ατσάλι στο Ελληνικό κατασκευαστικό γίγνεσθαι.

Τα δυό αυτά τεράστια σύνολα έργων έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έρθουν σε οπτική και δια χειρός επαφή με το εξαίρετο αυτό μέταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, inox, να μάθουν τις αξεπέραστες ιδιότητές του και να θαυμάσουν την άμεμπτη τεχνική η οποία κατά κανόνα διακρίνει τα inox έργα.

Ένα πλήθος άξιων τεχνιτών, εμπόρων, παραγωγών και συναφών επαγγελματιών δημιουργήθηκε για να καλύψει την ζήτηση της κάθε είδους inox κατασκευής που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από inox κοσμήματα, μέχρι inox αντικουνουπικές σίτες, από inox αντλίες μέχρι inox μηχανήματα τροφίμων και φυσικά τα κλασικά αρχιτεκτονικά στολίδια των καγκέλων, των σκαλών και των στεγάστρων στις ιδιωτικές και δημόσιες κατασκευές.

Ατέρμονες κλίμακες

Οι έννοιες τις σχετικότητας, της τέταρτης διάστασης και άλλων πρωτοποριακών εννοιών που έσπασαν τα όρια της φυσικής, των μαθηματικών, της φιλοσοφίας, τον 20ο αιώνα απασχόλησαν και τους ζωγράφους, τους γλυπτές, και τους σχεδιαστές την ιδία περίοδο.
Ο Merits Cornelius Escher η αλλιώς M.C Escher βρέθηκε στην πνευματική πρωτοπορία της εποχής του.

σκαλες skales

 Η Έννοια της σκάλας

Οι σκάλες σαν μέσο εικονικής απόδοσης μεταφυσικών εννοιών.

Οι πυραμίδες των Αιγυπτίων, των Ίνκας ή των Μάγια είναι τεράστιες σκάλες και εκφράζουν την έννοια..

inox pyramid

Αποκλειστικά inox κάγκελα σε όλα τα διαχρονικά έργα της σύγχρονής Ελλάδας. Γιατί όχι και στο δικό σας έργο?

Μετρό, Προαστιακός, Γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ακρόπολη, Μουσεία, Θέατρα, Ξενοδοχεία, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Κτίρια δημόσιων υπηρεσιών, Πλοία και δεκάδες χιλιάδες αξιόλογες κατοικίες.

 

Είμαστε Πράσινοι Γιατί:

Το ανοξείδωτο ατσάλι,  ΙΝΟΧ,  είναι  το πιο διαδεδομένο από τα ελάχιστα οικολογικά μέταλλα, γι αυτό και η χρήση του στην βιομηχανία ποτών και τροφίμων καθώς και στα καταστήματα εστίασης  είναι δια νόμου επιβεβλημένη σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη.
«Διαταραχές στην πέψη, στην χώνεψη, μια γενική εικόνα αδιαθεσίας, καθώς και μια μακριάλίστα ασθενειών όπως Alzheimer, Parkinson και άλλα νευρολογικά νοσήματα μπορούν να οφείλονται στα λεγόμενα τοξικά μέταλλα, όπως  ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, το κάδμιο, το αρσενικό κ.ά.» (Dr. Δημ.Τσουκαλάς  www.detoxcenter.gr).

Το ανοξείδωτο ατσάλι ανακυκλώνεται εξ ολοκλήρου. Κατα την παραγωγή του χρησιμοποιείται και παλαιοσίδηρος, επομένως βοηθάει και στην ανακύκλωση του σιδήρου.

Tο ΙΝΟΧ  είναι το μόνο αρχιτεκτονικό μέταλλο που δεν χρειάζεται βαφή ή επικάλυψη. Είναι δε γνωστό  ότι  βαφές, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και σπρέϋ είναι εν πολλοίς υπεύθυνα για περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το ΙΝΟΧ δεν φαίνεται μόνον, αλλά είναι το καθαρό μέταλλο. Ακόμα και άν για οποιονδήποτε λόγο η επιφάνειά του λερωθεί, μπορεί να καθαρισθεί, όχι με χημικά, αλλά με μηχανικά μέσα.

Ανοξείδωτα κάγκελα σκάλας

Τα ανοξείδωτα κάγκελα σκάλας Megan μπορούν να εφαρμοσθούν σε σκάλες μεταλλικές, μπετονένιες, ξύλινες..

inox skala

Κρυστάλλινα κάγκελα σκάλας

Τα κρυστάλλινα κάγκελα σκάλας είναι η πιο εξευγενισμένη μορφή καγκέλων σκαλών, η μινιμαλιστικότερη και με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι ισχυροί ανοξείδωτοι σύνδεσμοι της Inox Skales Megan Hellas αγκυρώνουν σταθερά τα χοντρά κρύσταλλα των κιγκλιδωμάτων είτε εξωτερικά, μέσα στο φανάρι της σκάλας, είτε επί του στηθαίου των σκαλοπατιών.
Το αισθητικό αποτέλεσμα ενός έργου Megan κάγκελα είναι πάντοτε συναρπαστικό με την απλότητα, την πολυτέλεια και την ασφάλεια που διαθέτει.

skales σκαλες

 

Κλίμακες - Inox κλίμακες

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι το αποκλειστικό μέταλλο που έχει χρησιμοποιηθεί στα μετρό, στα αεροδρόμια, στα σύγχρονα μουσεία, στα σύγχρονα νοσοκομεία, τράπεζες, αλλά και στα πιο σημαντικά ιδιωτικά έργα, επιχειρήσεις, βίλες, διαμερίσματα κλπ.

skales σκαλεσ

 

Κάγκελα σε μεταλλικές σκάλες

Πολλοί συνεργάτες μας σιδεράδες, αλουμινάδες αναλαμβάνουν την κατασκευή μιας κλίμακας που, κατ'απαίτηση του πελάτη τους, το κάγκελό της πρέπει να είναι inox.

Ακόμη είναι πολύ συχνό το φαινόμενο σε ήδη υπάρχουσες μεταλλικές σκάλες, οι ιδιοκτήτες τους να ζητούν αντικατάσταση, για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους, των κιγκλιδωμάτων τους, με ανοξείδωτα κάγκελα.Διαθέτουμε σειρές συνδέσμων που μπορούν να προσαρμοστούν σε μεταλλικές σκάλες ή να αντικαταστήσουν τα παλιά τους κάγκελα.

σκαλες skales

 

Μεγάλες και υπερμεγέθεις κλίμακες

Στις σκάλες Megan το μέγεθος δεν αποτελεί περιοριστικό στοιχείο. Με τα συστήματά μας μπορούμε με την ίδια επιτυχία να κατασκευάσουμε λειτουργικές σκάλες πολύ μικρής διαμέτρου ή πολύ μεγάλες. Οι σκάλες Megan, ακόμη και οι υπερμεγέθεις, αφήνουν το φως και το βλέμμα να τις διαπερνά.

Μια σκάλα συνολικού εμβαδού πατημάτων 26,40τ.μ. και όγκου πολλών κυβικών μέτρων θα ήταν ένα αξεπέραστο σκοτεινό πρόβλημα ακόμα και στο τεράστιο σαλόνι του παραπάνω (?) οικοδομήματος και επί πλέον ένα εμπόδιο στην κίνηση, στην ματιά και στην διάθεση των χρηστών, που ξεπεράστηκε χάρη στην φύση των σκαλών Megan.

σκαλοπατια skales

 

Το ανοξείδωτο ατσάλι στο Ελληνικό κατασκευαστικό γίγνεσθαι.

Τα δυό αυτά τεράστια σύνολα έργων έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έρθουν σε οπτική και δια χειρός επαφή με το εξαίρετο αυτό μέταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, inox, να μάθουν τις αξεπέραστες ιδιότητές του και να θαυμάσουν την άμεμπτη τεχνική η οποία κατά κανόνα διακρίνει τα inox έργα.

Ένα πλήθος άξιων τεχνιτών, εμπόρων, παραγωγών και συναφών επαγγελματιών δημιουργήθηκε για να καλύψει την ζήτηση της κάθε είδους inox κατασκευής που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από inox κοσμήματα, μέχρι inox αντικουνουπικές σίτες, από inox αντλίες μέχρι inox μηχανήματα τροφίμων και φυσικά τα κλασικά αρχιτεκτονικά στολίδια των καγκέλων, των σκαλών και των στεγάστρων στις ιδιωτικές και δημόσιες κατασκευές.

inox airport tloupas inox megan

 

Kάγκελα και Σκάλες απο ανοξείδωτο ατσάλι.

Σε «Όλα τα διακεκριμένα Ελληνικά αρχιτεκτονήματα της τελευταίας εικοσαετίας έχουν χρησιμοποιήσει το ανοξείδωτο ατσάλι τουλάχιστον για την κατασκευή των κιγκλιδωμάτων τους.

inox kagkela

Κέντρο τύπου

 

Σκάλες Δημοσίων Χώρων

Οι σκάλες  δημοσίων χώρων είναι μπετονένιες  σκάλες με επένδυση μαρμάρου και θέλουν τα ισχυρά inox κιγκλιδώματα της Megan με την αιώνια αντοχή.

akropoli

 

Inox κάγκελα για έργα που φιλοδοξούν να διαρκέσουν.

Ένα άλλο τεράστιο έργο που χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι, τουλάχιστον για ότι έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο χέρι, από κιγκλιδώματα και διαχωριστικά, μέχρι αξεσουάρ μπάνιου και Α.Μ.Ε.Α, είναι το συγκρότημα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το ξενοδοχείο Sofitel.

Αποκλειστικά inox κάγκελα σε όλα τα διαχρονικά έργα της σύγχρονής Ελλάδας. Γιατί όχι και στο δικό σας έργο?

Μετρό, Προαστιακός, Γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ακρόπολη, Μουσεία, Θέατρα, Ξενοδοχεία, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Κτίρια δημόσιων υπηρεσιών, Πλοία και δεκάδες χιλιάδες αξιόλογες κατοικίες.

Σκάλες μικρής διαμέτρου

Μήπως η διάμετρος της σκάλας σας είναι τόσο μικρή ώστε όλοι σας λένε ότι δεν θα μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε;

Στυλ, πολυτέλεια, άνεση και προσωπικότητα σε μια σκάλα διαμέτρου μόλις 1,20μ. Το λευκό Πεντελικό μάρμαρο των πατημάτων είναι γυαλισμένο και δίνει την αίσθηση της δροσερής αυγής σε νοτισμένα μάρμαρα κλασικών μνημείων.

Τύπος ελικοειδής μινιμαλιστική.

skala

 

Ξύλινες σκάλες

Με τις  ξύλινες σκάλες συνδυάζονται ιδανικά τα ανοξείδωτα κιγκλιδώματα της  Megan. Οι επαγγελματίες ξυλουργοί – σκαλάδες βρίσκουν στην Megan ένα πλήθος  εξαρτημάτων για να κάνουν το έργο τους.

Τα  inox  κάγκελα της Megan δίνουν ένα μοντέρνο και ελκυστικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με κλίμακες μπετόν επενδεδυμένες με ξύλο, ή με κλασικές ξύλινες κλίμακες.
Εξ άλλου  στις inox κλίμακες Megan μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα, γυάλινα ή inox πατήματα.

skales

 

Inox Κάγκελα στο Τελεφερίκ Σαντορίνης

Συνέντευξη του Μιχάλη Σαρλά* στο περιοδικό: «Μικρές Κυκλάδες».

Βρισκόμαστε στα εκδοτήρια του Τελεφερίκ της καλντέρας της Σαντορίνης. Η θέα είναι συναρπαστική. Η ατμόσφαιρα που υποβάλει το τοπίο υπερβαίνει τα εγκόσμια. Το περιβάλλον εμπνέει για στοχασμούς και στόχους.
Μόλις τελείωσε η αντικατάσταση των ταλαιπωρημένων από την αλατονέφωση και την σκουριά σιδερένιων κάγκελων του τελεφερίκ της Σαντορίνης με ανοξείδωτα κάγκελα της Megan.

Οι τεχνίτες ξεκουράζονται μετά από μια ολοήμερη κοπιαστική εργασία τοποθέτησης, απολαμβάνοντας την δύση και πίνοντας ένα ποτηράκι κρυστάλλινα διάφανο από το φημισμένο τοπικό κρασί της Σαντορίνης το «νυχτέρι».

Ο σίδηρος σκούριαζε, λέρωνε και τραυμάτιζε τους χιλιάδες των επισκεπτών της Σαντορίνης, αμαυρώνοντάς την πρώτη κατά την άφιξη και την τελευταία, κατά την αναχώρηση, εντύπωση του τουρίστα, και ο τουρισμός είναι τόσο σημαντική πηγή εσόδων για την Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα. Η ποιότητα είναι πραγματικό κέρδος για τους Σαντορινιούς και αυτό το ξέρουν πολύ καλά.

Μιχάλης Σαρλάς: Ξεκινήσαμε πριν από 30 χρόνια. Τότε το αλουμίνιο ήταν της μόδας στην οικοδομή. Ακολουθήσαμε την μόδα.
Τα κάγκελα και οι σκάλες μας είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και τα απέριττα σχέδία μας ανέδειξαν καινούργιες προσεγγίσεις στην αισθητική της εποχής, που είχε εγκλωβισθεί στα αλουμινένια αντίγραφα των νεοκλασικών χυτοσιδήρων καγκέλων.

Μικρές Κυκλάδες: Εφόσον όπως λέτε, είχατε επιτυχία με τα κάγκελα και τις σκάλες αλουμινίου, γιατί σταματήσατε να χρησιμοποιείται το αλουμίνιο στις κατασκευές σας?

SANTORINI INOX

Μιχάλης Σαρλάς:Το αλουμίνιο είχε, και έχει, προτερήματα και ελαττώματα. Στα προτερήματα του είναι ότι έχει μικρό ειδικό βάρος, δηλαδή είναι ελαφρύ και δεν ταλαιπωρεί τον κατασκευαστή, ότι είναι εύκολα κατεργάσιμο, ότι η βαφή του καλύπτει κατασκευαστικές ατέλειες και ότι δεν θεωρείται ιδιαίτερά ακριβό μέταλλο. Όλες αυτές οι ιδιότητες το έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλές στην δεκαετία του 80, και έτσι μπήκε με μεγάλη δύναμη στην ανθούσα τότε αγορά. Οι κατασκευαστές το προτίμησαν σε σχέση με τον κυρίαρχο μέχρι τότε σίδηρο.

Μικρές Κυκλάδες: Αυτές τις ιδιότητες συνεχίζει να τις έχει?

Μιχάλης Σαρλάς: Και βέβαια τις έχει. Όμως μερικές από αυτές τις θετικές ιδιότητες αποτέλεσαν και τις αδυναμίες του.

Μικρές Κυκλάδες: Δηλαδή?

Μιχάλης Σαρλάς: Το μικρό του ειδικό βάρος δεν εγγυάται και τις απαραίτητες μηχανικές αντοχές που παρέχουν άλλα μέταλλα με ισοπαχή μάζα.
Η βαφή του είναι μια εύκολη λύση για την κάλυψη των τυχόν ατελειών κατεργασίας και της προστασίας του μετάλλου, αλλά κάτω από την βαφή, η νηματοειδής διάβρωση, η σκουριά του αλουμινίου, κονιορτοποιεί το σώμα του και υπονομεύει την βαφή.

Μικρές Κυκλάδες: Υπάρχει κάποιος τρόπος επιδιόρθωσης αυτού του προβλήματος?

Μιχάλης Σαρλάς:Να αποξηλωθεί η κατασκευή, να αμμοβολιστεί, ώστε να φύγουν τα υπολείμματα βαφής και η οξείδωση της νηματοειδούς διάβρωσης και μετά να ξαναβαφεί. Με αυτήν την διαδικασία υπάρχουν πιθανότητες, αν δεν παρουσιαστούν ρήγματα στη βαφή, και αρχίσει και πάλι η διαδικασία της οξείδωσης του, η αλουμινένια κατασκευή να έχει μακρύτερο χρόνο ζωής.

Μικρές Κυκλάδες: Πολλές ενώσεις του αλουμινίου θεωρούνται τοξικές και οι ευαισθητοποιημένοι σε οικολογικά και διαιτολογικά θέματα το αποφεύγουν.

ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Μιχάλης Σαρλάς:Υπάρχει βιβλιογραφία σχετική που το ενοχοποιεί σε μεγάλες ποσότητες στην τροφή, στα καλλυντικά κτλ. Πάντως δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικό για το αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική, που σχεδόν πάντοτε είναι καλυμμένο από βαφή.

Μικρές Κυκλάδες: Τι έχετε να μας πείτε για τα σιδερένια κάγκελα και τις σκάλες?

Μιχάλης Σαρλάς:Ο σίδηρος κυριάρχησε στα μεταλλικά αντικείμενα και στις μεταλλικές κατασκευές για χιλιάδες χρόνια και φυσικά και στις κατασκευές καγκέλων και σκάλων.
Οι μηχανικές του ιδιότητες ήταν ανώτερες κάθε άλλου μετάλλου. Το μοναδικό του πρόβλημα ήταν, και είναι, η οξείδωση. Η σκουριά..

Αυτό το πρόβλημα προσπάθησαν οι μεταλλουργοί, οι αλχημιστές και αργότερα οι χημικοί, να το λύσουν με βαφές που βασικό σκοπό είχαν την παθητικοποιησή του μετάλλου στην οξείδωση. Τελικά το πρόβλημα το έλυσαν στις αρχές του 20ου αιώνα οι μεταλλουργοί.

Μικρές ΚυκλάδεςΕννοείτε με την εφεύρεση του ανοξείδωτου χάλυβα?

Μιχάλης Σαρλάς:Μάλιστα. Η ανακάλυψη του ανοξείδωτου χάλυβα στην Αγγλία, από τον μεταλλουργό Χάρυ Μπρέαρλυ που επινόησε τους «rustless» , «ασκούριαστους», χάλυβες, τους μετέπειτα ξαναβαπτισμένους από τον ίδιο «stainless» , «ακηλίδωτους», που σήμερα για συντομία ονομάζονται «inox».

Μικρές Κυκλάδες: Επομένως το στοίχημα της παθητικοποιήσης του ατσαλιού το κέρδισαν οι μεταλλουργοί που ενδιαφέρθηκαν για το κράμα που θα πετύχαινε την παθητικοποιήση του σιδήρου και όχι οι χημικοί που ενδιαφέρθηκαν για την σφράγιση της επιφάνειας του χάλυβα με διάφορα υλικά.

Μιχάλης Σαρλάς:Αν και η έννοια της χημείας περιέχει την έννοια της μεταλλουργίας επομένως και οι μεταλλουργοί είναι χημικοί, θα λέγαμε πως «ναι οι μεταλλουργοί κέρδισαν».

Ενδιαφέρον όμως έχει ότι οι χημικοί προσπάθησαν να παθητικοποιήσουν το ατσάλι σφραγίζοντας την επιφάνεια του με κάποιου τύπου επιφανειακής βαφής, ενώ οι  μεταλλουργοί σφράγισαν την επιφάνεια του ατσαλιού με διαδικασίες που αιτία έχουν την ίδια τη  φύση του κράματος του ατσαλιού (χάλυβα) τον οποίο εμπλουτίζουν με χρώμιο τουλάχιστον 10,5% κ.β. Το χρώμιο δημιουργεί μια μικροσκοπική εξωτερική στοιβάδα (10-100nm) τριοξειδίου του χρωμίου, Cr2O3, το οποίο σφραγίζει το κράμα και προστατεύει το υπόστρωμα από οξείδωση και διάβρωση. Έκτος από χρώμιο τα inox κράματα μπορούν να περιέχουν και άλλα κραματικά στοιχεία, όπως νικέλιο, μολυβδαίνιο, μαγγάνιο κ.α δημιουργώντας μερικές εκατοντάδες inox κραμμάτων, ικανοποιώντας τις πάμπολες διαφορετικές ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Μικρές ΚυκλάδεςΠοια είναι τα inox κράματα που χρησιμοποιεί η Megan?

Μιχάλης Σαρλάς: Τα κράματα AISI 304 και AISI 316 είναι τα καταλληλότερα για την αρχιτεκτονική και γενικότερα την οικοδομή, σε φινίρισμα σατινέ ή καθρέπτη. Είναι κράματα σκληρά και δυσκολοκατέργαστα, αλλά είναι ανθεκτικά στην διάβρωση με υψηλή μηχανική αντοχή. Επίσης σε σχέση με όλα τα άλλα μέταλλα της οικοδομής, σίδηρο, χαλκό, αλουμίνιο, ανθίστανται σε υψηλές θερμοκρασίες αφού έχουν σημείο τήξης πάνω από τους 1600  βαθμούς κελσίου. Σε εμπρησμούς ή τυχαίες πυρκαγιές κτιρίων οι μόνες κατασκευές που δεν επηρεάζονται από την φωτιά είναι οι ανοξείδωτες.

Μικρές Κυκλάδες: Έχετε αφήσει την inox σφραγίδα σας σε πολλά μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα, όπως μετρό, αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες και τώρα βρισκόμαστε εδώ στο τελεφερίκ της Σαντορίνης, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε μόνον για μεγάλα έργα?

Μιχάλης Σαρλάς: Η Megan παράγει ανοξείδωτα εξαρτήματα και μελέτες εφαρμογής τους  για κάγκελα, σκάλες και στέγαστρα. Καμιά ποσότητα προϊόντων δεν είναι πολύ μεγάλη η πολύ μικρή για εμάς. Είναι μεγάλη μας τιμή να εξυπηρετήσουμε ένα δημόσιο έργο ή έναν ιδιώτη που θέλει έναν μικρό χειρολισθήρα για να στηρίζεται η ανήμπορη μητέρα του. Εξάλλου το πελατολόγιο μας είναι γεμάτο από επαγγελματίες μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μεταλλουργούς και ξυλουργούς όλων των μεγεθών.

skales santorini

Μικρές Κυκλάδες: Πως ήταν η διαμονή σας στην Σαντορίνη?

Μιχάλης Σαρλάς: Οι εργοδότες μας ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι και τα βράδια, στα ταβερνάκια με την τόσο γευστική κουζίνα, χαλαρωτικά και φιλικά. Η φάβα, τα σαντορινιά ψάρια και τα λιαστά ντοματάκια, καταπληκτικά.

Όσο για το κρασί σας….

Στην υγειά μας!!!

* Ο Μιχάλης Σαρλάς είναι συνιδιοκτήτης της Megan και μαζί με τον Τάσο Μεγαλόπουλο, την ίδρυσαν σαν μια επιχείρηση παραγωγής inox εξαρτημάτων και μελέτης εφαρμογής τους, είναι η μοναδική παραγωγική εταιρεία inox συνδέσμων στην Ελλάδα.

Βίντεο τοποθέτησης

Τοποθέτηση: Ιnox Καγκέλο βήμα προς βήμα - Μέρος 1ο

inox youtube

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Καγκέλο βήμα προς βήμα - Μέρος 2ο

inox skales

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Στέγαστρο

inox kagkela

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Σκάλας - 1ο Μέρος

skalesmegan

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Σκάλας - 2ο Μέρος

skales inox

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Σκάλας - 3ο Μέρος

inox skala

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Ιnox Σκάλας

(1ο Μέρος - 2o Μέρος - 3ο Μέρος)

skales

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Σκάλες Κλιμακοστασίου

με κάγκελα Megan

skales

Κλικ για video

 

Τοποθέτηση: Σκάλες και Κάγκελα

σε Υποβρύχιο Διαμέρισμα

video skalas

Κλικ για video

Kagkelamegan

στην Λίμνη των Κύκνων

skalesmegan

Κλικ για video

Κάγκελα και σκάλες στην Ακρόπολη των Αθηνών

κ στο τελεφερίκ της Σαντορίνης

video skalas

Κλικ για video

Εκπαιδευτικό:Φτιάξτε σκάλες με inox λαμαρίνα και

γυάλινα κάγκελα

skales

Κλικ για video

Σκάλες

Κάγκελα Inox Megan σε σκάλα. Τοποθέτηση

Μια σκάλα με πολύγωνη κάτοψη φαναριού είναι μια σπάνια πρόκληση για τους αριστοτέχνες σκαλάδες της Megan.

Ας την μελετήσουμε.

Έχει σχεδόν όλα τα πατήματά της σφηνοειδή.

σκάλες inox

 

Μέρος Α

Το πιο γνωστό φανάρι με σφηνοειδή πατήματα είναι το κυκλικό που δίνει ομαλές  ελικοειδές κουπαστές με σταθερές σε μήκος ακτίνες και σταθερό ύψος ριχτιών.

Με μια καλή ρύθμιση του κουρμπαδόρου οι κουπαστές και οι τραβέρσες των κυκλικών σκαλών επιτυγχάνουν άριστες εφαρμογές

inox skales

. Οι κυκλικές σκάλες μας δίνουν συνεχόμενες ελικοειδείς  κουρμπαριστές κουπαστές δηλαδή τα καλύτερα παραδείγματα χρηστικών και
τεχνικά άρτιων κουπαστών κάγκελων.

Εφόσον τα πατήματα μας είναι σφηνοειδή, θα μπορούσαμε μετατρέποντας το πολυγωνικό φανάρι σε καμπύλο, να έχουμε συνεχόμενη κουρμπαριστή κουπαστή για να έχει την χρησιμότητα της κυκλικής. Το πιο κοντινό σχήμα στο συγκεκριμένο πολυγωνικό φανάρι είναι το ωοειδές.

inox skales

Μια ωοειδής όμως κουπαστή δεν θα μπορούσε να παραχθεί με έναν κλασσικό  κουρμπαδόρο. Αυτός παράγει μόνο κανονικές έλικες. Η τρισδιάστατη ωοειδής κούρμπα της σκάλας μας δεν έχει την απλή γεωμετρία με σταθερό κέντρο, σταθερή ακτίνα, και σταθερό ύψος ριχτιού την οποία μπορεί να αντιληφτεί ένας κουρμπαδόρος.

Η σκάλα μας έχει πολλούς άξονες, διάφορα μήκη ακτινών και το σχήμα της διαφέρει από όροφο σε όροφο.
Στην φωτορεαλιστική μελέτη μας ο σχεδιαστής μας δημιουργεί το κουρμπάρισμα της κουπαστής των κάγκελων, όχι με βάση κάποιου γεωμετρικού μαθηματικού τύπου, αλλά βάση ελευθέρου σχεδίου και εμπειρικής δεξιοτεχνίας. Έτσι παίρνουμε μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι περίπου το κιγκλίδωμα της σκάλας. Σημειωτέον ότι ο πελάτης μας θέλει να μην τρυπηθούν τα πανάκριβα μάρμαρα της σκάλας του και επομένως η στήριξη της σκάλας να γίνει στο φανάρι της.

σκάλα megan

Οι σκαλάδες μας δέχονται, για άλλη μια φορά, την πρόκληση να δημιουργήσουν το κιγκλίδωμα μιας σκάλας χρησιμοποιώντας την βιωματική τους γνώση.

Μέρος Β


Με βάση τα ζητούμενα του πρώτου μέρους προχωράμε σε έναν χονδρικό προγραμματισμό της εργασίας.

Πρώτη Φάση: Επιλογή inox συνδέσμων megan που θα στελεχώσουν τους ορθοστάτες της σκάλας και εφαρμογή τους.

Δεύτερη  φάση: Κουρμπάρισμα κουπαστής και τραβερσών. Τοποθέτηση κουπαστής και τραβερσών.

Τρίτη φάση: Τοποθέτηση συμπληρωμάτων κουπαστής και τραβερσών – φινιρίσματα.

Επιλογή inox συνδέσμων megan, που θα στελεχώσουν τους ορθοστάτες και εφαρμογή τους.

  1. Επιλογή αγκυρίων για εξωτερική στήριξη ορθοστάτη μέσα στο φανάρι της σκάλας

Από το πλήθος των αγκυρώσεων κολώνων στήριξης επιλέγουμε αυτήν με τον κωδικό Β910. Είναι για εξωτερική στήριξη κολώνας, εύχρηστη, οικονομική και επιδέχεται ρυθμίσεις των αγκυρίων πάνω-κάτω και μέσα-έξω, σε περίπτωση σαθρού, υπόβαθρου.

inox b910

B910

 

Κεφαλές ορθοστάτη – Σύνδεσμος κουπαστής – ορθοστάτη.

Η προδιαγραφή του έργου θέλει τους ορθοστάτες μέσα στο πηγάδι του φαναριού της σκάλας. Θα βάλουμε λοιπόν και την κουπαστή της σκάλας μέσα στο πηγάδι του φαναριού? Δεν θα είναι επικίνδυνη για τον χρήστη?
Φυσικά, και απαγορεύεται να τοποθετήσουμε την κουπαστή μέσα στο πηγάδι του φαναριού. Η κουπαστή υποστηρίζει την ασφαλή και άνετη χρήση του κιγκλιδώματος από τον χρήστη. Κουπαστή μέσα στο πηγάδι του φαναριού, όχι μόνο δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά θα ήταν και αιτία ατυχήματος.
Πολλοί σύνδεσμοι Megan μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κουπαστής, να την εκτρέψουν επάνω στα πατήματα της κλίμακας και να την καταστήσουν μαζί με το κιγκλίδωμα της ασφαλή και εύχρηστη αλλά συνήθως η κουπαστή εφαρμόζεται στην κορυφή του ορθοστάτη.
Επιλέγουμε το Χ721 που συμφωνεί με το μινιμαλιστικό ύφος του κιγκλιδώματος της σκάλας.

x721 inox

X721

Σύνδεσμος Τραβέρσας – Ορθοστάτη

Από τους συνδέσμους τραβέρσας-κουπαστής, επιλέγουμε το Τ800, που συνδέει ορθοστάτες Φ40 με τραβέρσες Φ14 σε οριζόντια ή κεκλιμένη θέση, επομένως είναι κατάλληλος και για σκάλες

inox t800

T800

Κουρμπάρισμα κουπαστής – τραβερσών

Η κουπαστή μιας σκάλας, ορίζεται από την γραμμή που ενώνει τα σημεία διέλευσης της, από τις ακμές των σκαλοπατιών της. Χονδρικά μιλώντας, ορθογώνια πατήματα σκάλας, ίσα μεταξύ τους, μας δίνουν ευθύγραμμες κουπαστές, (σχέδιο 1).
Ορθογώνια πατήματα σκάλας με μερικά άνισα πατήματα μας δίνουν τεθλασμένες κουπαστές (σχέδιο 2)
Σφηνοειδή πατήματα ίσα μεταξύ τους μας δίνουν ελικοειδές κουπαστές (σχέδιο 3).
Σφηνοειδή πατήματα άνισα μεταξύ τους με παρεμβολές  οριζοντίων πλατύσκαλων μας δίνουν «φλου» κουπαστές με κουρμπαριστά ελικοειδή, αλλά και κυματοειδή τμήματα, τα οποία οριζοντιώνονται στα πλατύσκαλα με ευθύγραμμα τμήματα. (σχέδιο 4)

Αυτήν την απροσδιόριστων σχήματος «φλου» κουπαστή πρέπει να κατασκευάσουν οι σκαλάδες της Megan. Ώρα να επιδείξουν την εμπειρία και φαντασία τους σε προκλητικής τεχνικής και μοναδικότητας έργο.

ΙΝΟΧ ΣΚΑΛΕΣ

οψη και κατοψη

 

Βήμα 1ο

Με μια λεπτή βέργα παίρνουμε το «χνάρι» της κουπαστής. Είναι μια επίπονη και λεπτομερής εργασία που πάνω της βασίζεται η ευκολία εφαρμογής της κουπαστής. Στην παρούσα κλίμακα πέντε ορόφων και οι πέντε έχουν διαφορετικό «χνάρι», όσο παρόμοιοι και να φαίνονται στο μάτι του επιπόλαιου παρατηρητή.

Αυτή την απροσδιορίστου σχήματος γραμμή πρέπει να αναπαράγει ο σκαλάς μας.
Ένας σύγχρονος κουρμπαδόρος δεν μπορεί να αναπαράγει μια «φλού» έλικα, όσες ρυθμίσεις και αν κάνουμε. Επομένως χρειάζεται ένα άλλο εργαλείο. Ο Μιχάλης Σαρλάς, παθιασμένος σκάλας, έχει κατασκευάσει έναν δικό του κουρμπαδόρο, ειδικά για κουπαστές με απροσδιόριστη γεωμετρία. «Φλου» κουπαστές. Μια ιδιοκατασκευή που η δύναμη και η πολυπλοκότητα της υποτάσσεται στην γνώση και την τελειοκρατική επιμονή του χειριστή και κατασκευαστή της.

inox katopsi

Φυσικά ένας τέτοιος κουρμπαδόρος δεν είναι παραγωγικός, αλλά δεν συναντάμε κάθε μέρα σκάλες με τόσο δύσκολα χνάρια. Εξάλλου «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» (Εδώ που τα λέμε, μακάρι να έχουμε φουρτούνα κάθε μέρα. Αυτές οι κλίμακες με τις «φλου» κουπαστές είναι τα ωραιότερα inox γλυπτά των οικοδομών. Αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα κάγκελα είναι και εργονομικά και ασφαλή, τότε το έργο μας γίνεται καθημερινός αρωγός του χρήστη ψυχαγωγώντας τον με την αισθητική και την χρησιμότητα του.)

Μετά τις κουπαστές, κουρμπάρουμε και τις τραβέρσες του κάγκελου, του κάθε ορόφου χωριστά. Η διαδικασία είναι επιμονή και χρονοβόρα.
Απαιτεί από τον χειριστή του κουρμπαδόρου προσήλωση, υπομονή και φαντασία, ιδιότητες, που μόνο αν έχει το όραμα της αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας του έργου, μπορεί να τις αντλήσει.

 Βήμα 2ο

Μετά το κουρμπάρισμα έρχεται η ώρα της επαλήθευσης. Οι κουπαστές πρέπει να εφαρμόσουν στους ορθοστάτες.

Το βήμα αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί αυτό πραγματώνει το βασικό σχήμα της κατασκευής. Στο βήμα αυτό μεταφερόμαστε από τους χώρους της κατασκευής,  μελέτης και της προετοιμασίας στο χώρο όπου θα κριθεί από τους παραγγελιοδότες η ορθότητα η μη της επιλογής Megan για το έργο τους.

Το να εφαρμόζουμε  μια «φλου» κουπαστή ενός ορόφου, με την πρώτη προσπάθεια, μέσα από τους δακτυλίους των αγκυρώσεων 4 σταθερών ορθοστατών, είναι πράγμα αδύνατον. Όσο και πεπειραμένος να είναι ο χειριστής του κουρμπαδόρου, όσο και το χνάρι τη κουπαστής να είναι εύκολο οι πιθανότητες του εγχειρήματος είναι όσες έχει ένα τετράχρονο παιδάκι που μόλις του δώρισαν έναν πύραυλο, να μπει μέσα και να πάει στον πλανήτη Άρη.

Πως λοιπόν η Megan θα καταφέρει να συνεχίσει και να πραγματώσει το έργο που ανέλαβε?
Και η απάντηση είναι απλή. Με τους συνδέσμους της και με την πολυετή συσσωρευμένη γνώση της.

Ας δούμε ποιες δυνατότητες μας δίνουν οι σύνδεσμοι μας για την πραγμάτωση του έργου μας.

 

Κεφαλή ορθοστάτη

  1. Εκτρέπει την κουπαστή από τον ορθοστάτη κατά βούληση
  2. Περιστρέφεται περί του άξονα του ορθοστάτη
  3. Σταθεροποιείται στον ορθοστάτη κατά βούληση
  4. Παίρνει όλα τα φάλτσα της κλίμακας
  5. Σταθεροποιεί την κουπαστή κατά βούληση.

Συνδυάζοντας τις ιδιότητες των 2 αυτών συνδέσμων μπορούμε να συνδέσουμε τον ορθοστάτη μας με την κουπαστή, σε οποιαδήποτε σημείο επιθυμούμε, και όχι μόνο σε ένα προκαθορισμένο στο χώρο σημείο. Δηλαδή αν το κάγκελο θέλαμε να το κατασκευάσουμε με ηλεκτροσυγκωλημένα μέσα, απλούστατα δεν θα ήταν δυνατό να την υλοποιήσουμε.

Σύνδεση Ορθοστάτη – Τραβερσών

  1. Ο μεγάλος δακτύλιος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και επάνω –κάτω
  2. Ο μικρός δακτύλιος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του
  3. Οι δακτύλιοι σταθεροποιούνται κατά βούληση

Με τις ιδιότητες του Τ800 (διπλού δακτυλίου), οι τραβέρσες σταθεροποιούνται σε οποιοδήποτε σημείο του ορθοστάτη επιθυμούμε.

Έχοντας λοιπόν, ένα πλήθος δυνατοτήτων, με εξαρτήματα κάγκελων πολλαπλών ρυθμίσεων, αρχίζουμε την τοποθέτηση των κουπαστών και των τραβερσών της σκάλας.

 

Κυκλικες σκαλες. Οι κυκλικές σκάλες μας μπορεί να είναι αξονικές (φωτο) ή ελικοειδείς, φωτο) με φουρούσια ή μινιμαλιστικές, ..

Επαγγελματικες σκαλες. επαγγελματικές σκάλες είναι  ή σκάλες μικρών διαστάσεων που εξυπηρετούν συνήθως αυθαίρετους χώρους ή ...

Σκαλες με σκαλομερια λαμαρινας.Οι παρακάτω σκάλες είναι ιδανικές σαν κυκλικές, ημικυκλικές ή ευθύγραμμες...

Γυαλινες σκαλες.

Κλίμακα inox megan με γυάλινα πατήματα. Προσφέρουν λειτουργικότητα και συγχρόνως...

Κλιμακες – σκαλες μινιμαλιστικες. Οι μινιμαλιστικές κλίμακες είναι αυτοφερόμενες και μπορούν να δεχθούν πατήματα από οποιοδήποτε υλικό.

Καγκελα σκαλας κλιμακοστασιων. Τα κάγκελα σκάλας κλιμακοστασίων είναι το forte της Inox Skales Megan Hellas.

Αξονικες σκαλες. Αξονικές ορίζουμε τις σκάλες με κυλινδρικό άξονα ή άξονες.

 

Μαρμαρινες σκαλες. Μαρμάρινες σκάλες, ως επί το πλείστον, εννοούμε τις κλίμακες που τα πατήματά τους  επενδύονται με μάρμαρο.

Γωνιακες Σκαλες. Οι γωνιακές σκάλες, στατιστικά, μοιράζουν την δημοτικότητά τους σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.

Σκαλες σχηματος Πι. Οι σκάλες σχήματος Πι είναι οι συνηθέστερες σκάλες κλιμακοστασίων. Καταλαμβάνουν την μικρότερη δυνατή επιφάνεια της οικοδομής.

Σκαλες σχηματος  S.
Οι σκάλες σχήματος  S  κάνουν επίδειξη αισθητικής, τεχνικής και ιδιορρυθμίας  στις οικοδομές.

Σκαλες Μαιζονετων.Οι σκάλες  Megan είναι οι ιδανικές κλίμακες μαιζονετών. Ο χώρος που καταλαμβάνουν είναι ο ελάχιστος και η αξία χρηστικότητάς τους, η μεγίστη...

Σκαλα με αξονα ελικοειδη λαμαρινα. Οι σκάλες με άξονα ελικοειδή λαμαρίνα είναι κομψές σκάλες με αυστηρό, αδρό παρουσιαστικό, πανίσχυρες και εξαιρετικά τεχνικές.

Κλιμακες – σκαλες ως προς το συστημα συναρμολογησης τους. Κλίμακες – σκάλες με φουρούσια.
Οι σκάλες με φουρούσια είναι μια πατέντα της Inox Skales Megan  πιστοποιημένη από τον  Ο.Β.Ι.

Η σκαλα σε σχεση με την χρηση του οικοδομηματος. Κάτω από την γενική αυτή έννοια, σκάλες σπιτιών, πρακτικά συμπεριλαμβάνεται η κάθε είδους σκάλα.

 

Πετρινες σκαλες. Rock staircases. πέτρινες σκάλες, που τόσα διάσπαρτα ανά την ελληνική επικράτεια μνημεία τους υπάρχουν, τα 1500 σκαλιά της Σαντορινιάς καλντέρας, τα 999 σκαλοπάτια στο κάστρο του Ναυπλίου..

Αλλα σχηματα σκαλας. Η Inox Skales Megan έχει την δυνατότητα συνδυασμού σφηνοειδών, ορθογωνίων, τετράγωνων πατημάτων. Έτσι μπορεί ο σχεδιαστής να πραγματοποιήσει την κατασκευή σκαλών οποιουδήποτε  σχήματος.

Τετραγωνες σκαλες.

Οι τετράγωνες σκάλες μπορούν να εξυπηρετούν ευρύχωρους ή περιορισμένους  χώρους, ανάλογα με το μέγεθος του φαναριού τους.

Σκαλες με ορθογωνια πατηματα. Οι σκάλες με ορθογώνια πατήματα είναι συνήθως ευρύχωρες σκάλες, ξεκούραστες και εύκολες στην χρήση τους. Ιδανικές για επαγγελματικούς χώρους.

Σκαλες με πατηματα παπιας. Οι σκάλες με πατήματα πάπιας έχουν λίγο όγκο και καταλαμβάνουν και μικρή επιφάνεια.

Σκαλες μεικτες. Οι μεικτές  Inox Skales Megan είναι οι σκάλες που συνδυάζουν ορθογώνια και σφηνοειδή σκαλοπάτια και πλατύσκαλα.

Σκαλες, stairs, do it yourself. Οι Inox Skales Megan είναι συναρμολογούμενες, do it yourself, και αναλαμβάνουμε δωρεάν την μελέτη, τον σχεδιασμό και τις οδηγίες κατασκευής.  

Σκαλες ως προς το σχημα των πατηματων. Σκάλες με σφηνοειδή πατήματα. Οι Inox  Skales Megan με σφηνοειδή πατήματα, μπορεί να είναι κυκλικές, σχήματος S, άλλα σχήματα, αλλά ακόμη και...

Σκαλες ως προς τον κεντρικο αξονα. Ελικοειδείς σκάλες.
Ελικοειδείς ορίζουμε τις σκάλες με ελικοειδή άξονα ή άξονες.

Σκαλες Hotel. Σαν σκάλες Hotel χαρακτηρίζονται μνημειώδεις, υπερμεγέθεις inox μεταλλικές σκάλες ή επιβλητικές μπετονένιες κλίμακες  με ανοξείδωτα κιγκλιδώματα.

Σιδερενιες  σκαλες. Οι σιδερένιες σκάλες  είναι οι προπάτορες των ανοξείδωτων σκαλών. Ήταν έργα εμπειροτεχνιτών με υψηλή κατάρτιση...

Κλιμακοστασια

Κλιμακοστασια 'Inox skales megan'

 

Γυαλινα καγκελα σκαλας.Τα γυάλινα κάγκελα σκάλας της Inox Skales Megan μπορούν να είναι κιγκλιδώματα με γυάλινους κάμπους στηριγμένα σε inox ορθοστάτες..

 

 

Διευθ: Βουλιαγμένης 146 Γλυφάδα | Τηλ: 210 9680037 - 2108982922 | Φαξ: 210 8982922 | Email:info@megan.gr