ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ MEGAN

Σκάλες έργα τέχνης

Οταν τα σκαλοπάτια μεταμορφώνονται σε καμβάδες στα χέρια των καλλιτεχνών

καγκελα

καγκελα

Σκάλα στην Βηρυτό, Λίβανος
Σκάλα στην Ανζέρ, Γαλλία
   

καγκελα

καγκελα

Σκάλα στην Βούπερταλ, Γερμανία
Σκάλα στην Τεχεράνη, Ιράν
   
καγκελα καγκελα
Σκάλα στην Χιλή
Τα σκαλοπάτια της Ειρήνης, Συρία
   
καγκελα καγκελα
Σκάλα στην Σικελία
Σκάλα στην Σεούλ, Νότια Κορέα
   
καγκελα καγκελα
Σκάλα στο Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.
Σκάλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

 

Είμαστε Πράσινοι Γιατί:

Το ανοξείδωτο ατσάλι,  ΙΝΟΧ,  είναι  το πιο διαδεδομένο από τα ελάχιστα οικολογικά μέταλλα, γι αυτό και η χρήση του στην βιομηχανία ποτών και τροφίμων καθώς και στα καταστήματα εστίασης  είναι δια νόμου επιβεβλημένη σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη.
«Διαταραχές στην πέψη, στην χώνεψη, μια γενική εικόνα αδιαθεσίας, καθώς και μια μακριά λίστα ασθενειών όπως Alzheimer, Parkinson και άλλα νευρολογικά νοσήματα μπορούν να οφείλονται στα λεγόμενα τοξικά μέταλλα, όπως  ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, το κάδμιο, το αρσενικό κ.ά.» (Dr. Δημ.Τσουκαλάς  www.detoxcenter.gr).

Το ανοξείδωτο ατσάλι ανακυκλώνεται εξ ολοκλήρου. Κατα την παραγωγή του χρησιμοποιείται και παλαιοσίδηρος, επομένως βοηθάει και στην ανακύκλωση του σιδήρου.

Tο ΙΝΟΧ  είναι το μόνο αρχιτεκτονικό μέταλλο που δεν χρειάζεται βαφή ή επικάλυψη. Είναι δε γνωστό  ότι  βαφές, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και σπρέϋ είναι εν πολλοίς υπεύθυνα για περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το ΙΝΟΧ δεν φαίνεται μόνον, αλλά είναι το καθαρό μέταλλο. Ακόμα και άν για οποιονδήποτε λόγο η επιφάνειά του λερωθεί, μπορεί να καθαρισθεί, όχι με χημικά, αλλά με μηχανικά μέσα.

ecologic inox

 

«Χαίρε φίλε».

kagkelo

βοτσαλωτό - inox κάγκελο - κάγκελα

Είκονα 1 

Ένας κλασσικός Ελληνιστικός, αλεξανδρινός, χαιρετισμός που πέρασε στην «προ των θυρών» αρχιτεκτονική διακόσμηση και μέχρι και σήμερα ευφραίνει την διάθεση των ανθρώπων. «Χαίρε φίλε» αναγνώστη. 

Η εμβληματική κλίμακα του Μουσείου της Ακρόπολης.

akropoli

Κάγκελα σκάλας

Εικόνα 2 

Η εμβληματική σκάλα μήκους 24 μέτρων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με το inox και γυάλινο κιγκλίδωμα της.
Ο μουσειακός αυτός ναός του διαχρονικού Ελληνισμού συνδέει τα κλασικά και προκλασικά μαρμάρινα, κεραμικά και μπρούτζινα Ελληνικά αριστουργήματα, με τα σύγχρονα ρωμαλέα, διακριτικά και λειτουργικά υλικά του μπετόν, του γυαλιού και του ανοξείδωτου ατσαλιού.

 Κάγκελα προπυλαίων.

akropoli

Κάγκελα σκάλας χωρίς τραβέρσες

Εικόνα 3

Καγκελα.Το μόνο σύγχρονο αρχιτεκτονικό υλικό που διακριτικά συνυπάρχει με τα αρχαία μάρμαρα των προπυλαίων , είναι τα κάγκελα από ανοξείδωτο ατσάλι.  Βοηθούν τους Έλληνες και τους παγκόσμιους επισκέπτες στην περιήγησή τους στον βράχο, σταθερά, απρόσκοπτα, και με ασφάλεια, χωρίς να δίνουν την αίσθηση του εμβόλιμου  η του ξένου. 

Το inox γλυπτό ρολόι στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος.

metro

Εικόνα 4 

Το inox γλυπτό ρολόι του σταθμού του μετρό του Συντάγματος και στο βάθος το ανοξείδωτο κάγκελο του αίθριου.
Τα ανοξείδωτο γλυπτό ρολόι μπορεί συγχρόνως να ερμηνευτεί σαν τροχός η τροχός τραίνων, αυτοκινούμενος σε μια κυρτή βάση και σου υποβάλει την έννοια της κίνησης των μεταφορικών μέσων και την σχέση τους με τον χρόνο.

Inox σε Μέτρο – Προαστιακό – Σιδηροδρομικούς σταθμούς

Για την κατασκευή των μετρό, του προαστιακού και της κλασικής γραμμής Πειραιά-Κηφισιάς κατασκευάστηκαν δεκάδες χιλιάδες μέτρα ανοξείδωτων κάγκελων και χειρολισθήρων. Επίσης το ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιήθηκε για καλύψεις στοών, κολωνών, αλλά ακόμη και για τις κατασκευές των γκισέ, εκδοτηρίων, οροθετικών, φωτιστικών, επίπλων με αποκορύφωμα τις inox γλυπτές κατασκευές που κοσμούν το σταθμό του Συντάγματος.

Kάγκελα και Σκάλες απο ανοξείδωτο ατσάλι.

Σε «Όλα τα διακεκριμένα Ελληνικά αρχιτεκτονήματα της τελευταίας εικοσαετίας έχουν χρησιμοποιήσει το ανοξείδωτο ατσάλι τουλάχιστον για την κατασκευή των κιγκλιδωμάτων τους.

airport venizelos

Κέντρο τύπου- Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Μαρούσι

Inox σε Μέτρο – Προαστιακό – Σιδηροδρομικούς σταθμούς

Για την κατασκευή των μετρό, του προαστιακού και της κλασικής γραμμής Πειραιά-Κηφισιάς κατασκευάστηκαν δεκάδες χιλιάδες μέτρα ανοξείδωτων κάγκελων και χειρολισθήρων. Επίσης το ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιήθηκε για καλύψεις στοών, κολωνών, αλλά ακόμη και για τις κατασκευές των γκισέ, εκδοτηρίων, οροθετικών, φωτιστικών, επίπλων με αποκορύφωμα τις inox γλυπτές κατασκευές που κοσμούν το σταθμό του Συντάγματος.

metro inox

Οι ''Ομπρέλες'', του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Inox κάγκελα για έργα που φιλοδοξούν να διαρκέσουν.

Ένα άλλο τεράστιο έργο που χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι, τουλάχιστον για ότι έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο χέρι, από κιγκλιδώματα και διαχωριστικά, μέχρι αξεσουάρ μπάνιου και Α.Μ.Ε.Α, είναι το συγκρότημα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το ξενοδοχείο Sofitel

sofitel airport

Κάγκελο επι στηθαίου στο Ελ. Βενιζέλος

Το ανοξείδωτο ατσάλι στο Ελληνικό κατασκευαστικό γίγνεσθαι.

Τα δυό αυτά τεράστια σύνολα έργων έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έρθουν σε οπτική και δια χειρός επαφή με το εξαίρετο αυτό μέταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, inox, να μάθουν τις αξεπέραστες ιδιότητές του και να θαυμάσουν την άμεμπτη τεχνική η οποία κατά κανόνα διακρίνει τα inox έργα. Ένα πλήθος άξιων τεχνιτών, εμπόρων, παραγωγών και συναφών επαγγελματιών δημιουργήθηκε για να καλύψει την ζήτηση της κάθε είδους inox κατασκευής που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από inox κοσμήματα, μέχρι inox αντικουνουπικές σίτες, από inox αντλίες μέχρι inox μηχανήματα τροφίμων και φυσικά τα κλασικά αρχιτεκτονικά στολίδια των καγκέλων, των σκαλών και των στεγάστρων στις ιδιωτικές και δημόσιες κατασκευές.

tloupas

Τλούπας - Σύγχρονα γλυπτά και συντριβάνια

Αποκλειστικά inox κάγκελα σε όλα τα διαχρονικά έργα της σύγχρονής Ελλάδας. Γιατί όχι και στο δικό σας έργο?

Μετρό, Προαστιακός, Γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ακρόπολη, Μουσεία, Θέατρα, Ξενοδοχεία, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Κτίρια δημόσιων υπηρεσιών, Πλοία και δεκάδες χιλιάδες αξιόλογες κατοικίες.

inox

Inox Megan - Κάγκελο με διπλή λάμα στον Σκλαβενίτη

Inox σε είδη εστίασης

Όλα τα ασφαλή για την υγεία των ανθρώπων αντικείμενα είναι αποκλειστικά inox:  κουτάλια, πειρούνια, μαχαίρια, μπωλ, δίσκοι κτλ

Inox σε ηλεκτρικές συσκευές

Ψυγεία, κάδοι πλυντηρίων, αλλά και μίξερ, τοστιέρες κλπ

Inox στα μηχανήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, αλατοποιίας, βιομηχανίας κρέατος, γάλακτος, αναψυκτικών και ποτών.

Inox σε όλα τα μεταλλικά ιατρικά εργαλεία και τα εργαλεία χειρουργικής..

Inox και οικολογία

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι το ισχυρότερο, οικολογικό μη τοξικό μέταλλο. Τέλος το inox είναι ένα μέταλλο φιλικό που ανακυκλώνεται εξολοκλήρου.

Όσο η οικοδομή σας ζεί οι inox κατασκευές της θα ζουν μαζί τις, πάντα νεανικές, φωτεινές, διακριτικές και ακμαίες.

thodoris inox

Θόδωρος - Μαρίνα Κέας